Voertuigen

Nieuwste scootmobielen

Een vraag die vaak gesteld wordt is: moeten er voor de nieuwste scootmobielen een verzekering af gesloten worden? Het antwoord op deze vraag is ja. Maar wat moet je nog meer hebben?

Wie een scootmobiel koopt moet deze ook gelijk verzekeren. Een WA-verzekering is in Nederland verplicht. Een WA-verzekering zorgt ervoor dat de schade die jij veroorzaakt gedekt wordt. De WA-verzekering dekt alleen niet de schade die aan je eigen voertuig is gedaan. Daar zijn tegenwoordig wel opties voor!

WA-verzekering

Een standaard WA-verzekering is een verplichte verzekering. Een WA-verzekering staat voor de Wet aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is van belang wanneer je een auto, motor, scooter, brommer, snorfiets of scootmobiel wilt verzekeren. Bij de meeste verzekeraars kan je een WA-verzekering afsluiten.

Zoals gezegd dekt een WA-verzekering de schade die jij hebt veroorzaakt bij een ander. Wanneer je dus te dicht langs een auto rijdt bijvoorbeeld en er krassen op krijgt, wordt dit vergoed door de WA-verzekering. Als je dan ook schade bij jezelf oploopt dan wordt deze weer niet gedekt. Als je dit wel zou willen dan kan een All Risk verzekering afgesloten worden.

Een aanvullende verzekering

Een aanvullende verzekering keert meerdere dingen uit, niet alleen aan derden gericht. Zo kan met een aanvullende verzekering ook de schade die jij aan je eigen voertuig hebt gemaakt vergoed worden. Naast schade aan je eigen voertuig kan je ook hulp krijgen van de rechtsbijstand en kan er letselschade worden ingedekt. Dit wordt de All Risk verzekering genoemd.