Besparen

Schade aan je auto tijdens een evenement: ben je hiervoor verzekerd?

Het zal je maar gebeuren. Er vindt een evenement plaats precies bij jou voor de deur. De dag erna kom je helaas tot de ontdekking dat in alle feestvreugde je auto is beschadigd door een vandaal. Is dat even een domper. Hoe zit het dan met de verzekering?

Niet zo’n feest als het misgaat
Een kampioenshuldiging van het voetbalteam op het plein, Koningsdag in Amsterdam of een muziekfestival in het park. Elk weekend is er wel een evenement te vinden wat veel bezoekers trekt. Dat brengt vaak een hoop gezelligheid met zich mee. Woon en/of parkeer je in de buurt van de festiviteiten? Dan gaat het helaas ook wel eens mis. Je auto is bijvoorbeeld bekrast. Of er is een ruitje ingetikt. Wij vertellen je wat je in dit soort gevallen kunt doen.

Auto bekrast
Je auto is op de dag van het evenement beschadigd door vandalisme. Er is bijvoorbeeld een spiegel vanaf getrapt of de deur is bekrast. Dat is natuurlijk vervelend. Bovendien wordt deze schade niet altijd vergoed. Er wordt gekeken naar de dekking van je autoverzekering. Heb jij een allrisk dekking? Dan wordt de schade gelukkig wél vergoed. Schade door vandalisme heeft helaas wel gevolgen voor je schadevrije jaren. Bij veel autoverzekeraars val je hierdoor terug op de bonus-malus-ladder waardoor je premie kan gaan stijgen. Dit vind je terug in de polisvoorwaarden.

Heb je een WA + beperkt-casco verzekering? Dan wordt de schade niet altijd vergoed. Een ingeslagen ruit of brandschade is wel verzekerd. Een kras op de deur wordt niet vergoed. In het geval van een WA-verzekering wordt schade veroorzaakt door vandalisme nooit vergoed.