Besparen

Energievergelijker gebruiken

Het is ondoenlijk om de prijzen van energie en de voorwaarden van de diverse aanbieders te kennen. Daarom ook is het prettig dat je op energievergelijker zonder enige moeite de verschillen kunt zien. Het is aan te raden om elk jaar opnieuw deze site te bezoeken. Je ziet dan meteen of je nog steeds goed zit, dat wil zeggen bij de goedkoopste aanbieder of dat je beter kunt overstappen naar een goedkopere leverancier. Merk je dat de energie goedkoper kan? Het overstappen kost je geen enkele moeite. Stap voor stap volg je de aanwijzingen op de site en de overstap wordt voor jou geregeld. Eens per jaar een blik werpen op de energieprijzen en nooit meer teveel betalen voor gas en elektriciteit.    

Energie aanbiedingen bekijken

Als je bezig bent met het vergelijken van de energieprijzen van de verschillende aanbieders, let dan meteen op de energie aanbiedingen. Is zo’n aanbod aantrekkelijk voor je? Lees goed wat de voorwaarden zijn, bijvoorbeeld een vast contract voor een aantal jaren, een cadeau of kortingen op bepaalde producten? Ben kritisch, zodat je bijvoorbeeld per saldo het cadeau niet toch zelf betaalt. De prijzen en aanbiedingen dienen transparant te zijn, waardoor jij in één oogopslag kunt zien wat je voor de energie, gas en elektriciteit, betaalt. Soms zijn aanbiedingen te mooi om waar te zijn, wees dan extra alert. Een gerenommeerde aanbieder verkoopt geen praatjes, maar energie tegen een eerlijke prijs. En juist die prijzen kun je vergelijken en vervolgens een beslissing nemen, blijven bij je huidige leverancier of overstappen.