Besparen

Top 5 onnodige verzekeringen

Verzekeringen zijn ontzettend nuttig. Dat vindt de gemiddelde Nederlander ook, want we zijn binnen de Europese Unie het land dat het meeste uitgeeft aan verzekeringen. Toch zijn er een aantal die je makkelijk kunt skippen. Wij hebben de meest nutteloze verzekeringen voor je op een rijtje gezet. Denk bijvoorbeeld aan een regenverzekering. Het geld dat je hierdoor lekker in je zak houdt, kun je besteden aan leuke dingen (of aan verzekeringen die wel belangrijk zijn)!

1. De tuinverzekering
Een aangelegde tuin met alles erop en eraan vereist een aardige duit in het zakje. Daarom bedachten een aantal verzekeraars een speciale tuinverzekering. Maar deze verzekering is meestal helemaal niet nodig. Mocht de lamp naast je voordeur gesloopt worden of de BBQ in je achtertuin ineens weg zijn, dan valt dit ook gewoon onder je inboedelverzekering.

2. Scholierenongevallenverzekering
Deze verzekering richt zich op kinderen die naar de basisschool of middelbare school gaan. De verzekering vergoedt alleen kleine bedragen en biedt alleen dekking als er iets met je kind gebeurt onder schooltijd. Mocht je een ongevallenverzekering wel belangrijk vinden, dan wordt een gezinsongevallenverzekering aanbevolen. Het verschil? Je hele gezin is 24/7 wereldwijd verzekerd.

3. De regenverzekering
Ja, deze bestaat echt. Met deze verzekering ben je er zeker van dat je vakantie, een evenement of een dagje weg niet in het water valt. Geen enkele Nederlander die daar vrolijk van wordt, dus best logisch dat daar een verzekering voor bestaat. Maar hier komt het addertje onder het gras: er zitten hele strenge voorwaarden aan vast. Er moet binnen een bepaalde periode of dag dusdanig veel regen vallen voordat je een beroep kunt doen op je regenverzekering. Het weerstation dat het dichtst bij je vakantiehuisje staat, meet de regen in millimeters en als die aan het minimum voldoet krijg je geld terug. Mocht het dichtstbijzijnde weerstation 35 km verderop staan en veel minder regen meten? Dan heb je pech en kun je fluiten naar een vergoeding.